sluiten

Collegiale Opvang Gesprekken (COG)

In deze training ligt de nadruk in het onderscheiden van mensen met emotionele problemen en het direct organiseren van betreffende eerste opvang. Voorts zal men worden voorgelicht betreffende gedrag en gedragingen van mensen die een traumatische ervaring hebben ondergaan.


Inhoud

In deze training ligt de nadruk in het onderscheiden van mensen met emotionele problemen en het direct organiseren van betreffende eerste opvang. Voorts zal men worden voorgelicht betreffende gedrag en gedragingen van mensen die een traumatische ervaring hebben ondergaan. De trainer, ruime praktijkervaring met opvang van mensen bij verschillende soorten calamiteiten, zal zijn adviezen afstemmen op zijn doelgroep, hun mogelijkheden en hun ervaringen.

De training zal naast de aangeboden theorie gelardeerd zijn met praktische tips en praktijksituaties. Door zo veel als mogelijk praktisch te oefenen zal het kennisniveau, begripsvorming en de vaardigheid betreffende deze problematiek sterk verbeteren. De deelnemers zullen zich gesterkt weten in hun aanpak en optreden.

Bij een juiste uitvoering van en goede steunverlening door deze deelnemers, blijven uw mensen aan het werk zonder dat men zich ontpopt als psycholoog. Empathie is hier het sleutelwoord.

Ons (D.O.e.N. BV) uitgangspunt is om “slachtoffers” zo veel als mogelijk aan het werk te houden. Dit blijkt een effectieve manier om traumatische ervaringen te verwerken. Dit alles, theorie en praktisch oefenen met ondersteuning van acteurs geeft een “levensechte ervaring”.

Duur en samenstelling

Deze training duurt 1 dag

Maximaal aantal deelnemers per training: 10

Deel dit op

meer informatie over Collegiale Opvang Gesprekken (COG)

Ik wil graag meer informatie over dit onderwerp.